Sobre nosaltres

Des de la seua creació en 2015 Teatro del Contrahecho, desenvolupa projectes teatrals vantguardistes apostant per les idees individuals dels professionals de les arts escèniques que componen l’equip i unint sinergies d’aquests, resultant així peces amb un atractiu univers.

Textos arriscats, interpretacions compromeses, treball físic i tècnica corporal, bellesa visual, poesia, actualitat i compromís caracteritzen la companyia.

Actualment ofereix tres espectacles de qualitat.

Llicenciada en Interpretació textual per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València i Diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat de València. Completa la seua formació amb cursos de la mà de professionals nacionals i internacionals com Julián Fuentes Reta i Roberto Cerdá en el Centro Dramático Nacional, Fabio Mangolini, Victoria Savelieva, Stéphane Lévy, Mar Navarro i Vicente Fuentes, entre d’altres.

Té un ampli recorregut en el teatre amb obres de Teatre de l’Abast com “Tartuf” i “Gore”; d’Olympia Metropolitana amb “La Dama Boba”; i amb totes les peces de Teatro del Contrahecho. Compagina els escenaris amb els rodatges de curtmetratges, és actriu de repartiment en la web sèrie Malvistos, monologuista i docent en l’Escola Municipal de Castelló.

Ha sigut reconeguda pel seu paper en “Els Viatges d’ÀLEXiELENA” que li va valdre la nominació com a Millor Actriu en Cullera A Escena 2016 i el Premi a Millor Actriu per “La dama boba” en la Mostra de Ciutat de Dénia 2015.

Pilu Fontán

Llicenciat en Interpretació textual per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València i en Biologia per la Universitat de València. Realitza dos anys de doblatge en l’Escola Soundub de Madrid. Completa la seua formació amb diferents professionals de les arts escèniques com José Carlos Plaza, Carles Alfaro, Vicente Fuentes, Ramón Moreno, Marc Montserrat-Drukker, Alfonso Albacete i Fabio Mangolini, entre altres.

En teatre treballa en L’Horta Teatre amb “El conte enrere”; en Teatre de l’Abast amb “L’ànima Bona de Sezuan”, “Gore” i “Tartuf”; en Olympia Metropolitana amb “La Dama Boba”; així com en les peces de Teatro del Contrahecho. Participa en curtmetratges com “La chica que quería estar más fea” de Gerardo Sanz; de protagonista en “Soldados de Gálvez” de Jorge Santana, o “Bajo mi piel” de Carlos J. Sierra; en la televisió ha format part de capitulars de “Velvet” i “El Caso”. També és docent en l’Escola Municipal de Teatre d’Alboraia i l’Escola Off de València.

Alberto Baño

Comença el seu contacte amb el teatre en l’Escola Municipal de Teatre de Castelló i en l’Aula de Carlos Pons de la Universitat Jaume I de Castelló. Llicenciat en Interpretació textual per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València i en Disseny Gràfic pel CNP de Madrid. Ha cursat tallers d’escriptura amb Rosario Rar en la UJI i de moviment amb Stéphane Lévy.

Funda La Follía amb Amparo Urieta i Àngel Fígols, companyia d’investigació escènica on va sorgir la peça “Fallen”. Amb Jaime Roda crea “Los cuentos de un Papagayo Onanista”. En ambdós projectes és part de l’autoria i actua. En Teatro del Contrahecho desenvolupa la major part de les seues obres i en algunes ocasions també participa com a intèrpret: “Los Alegres Incompetentes”, “La importància d’anomenar-se Ernesto per a un gos”, “El Barroco se nos Cae”, “Per la Voreta de la Deriva”, “Carnassa” i “Segarem Ortigues Amb els Tacons”, en esta última és codirector junt amb Idoya Rossi.

Marcos Luis Hernando